Asuminen

Hoitokodissa on seitsemän ympärivuorokautista paikkaa, lisäksi samasta rakennuksesta löytyy tukiasunto omalla sisäänkäynnillä. Kuntoutuja on vuokrasuhteessa Tulevaisuuden Porttiin ja kuntoutuja voi hakea Kelan asumistukea vuokranmaksun tueksi. Ohjaamme asiakkaitamme huolehtimaan perustuloistaan (esim. kuntoutustuki, sairaspäiväraha tai toimeentulotuki), joilla asiakas voi maksaa mm. omavastuun ruuasta (8,10€/pv).


Huoneet

Hoitokodin jokaisella asukkaalla on oma ikkunallinen huone. Huoneessa odottaa sänky, vaatekaappi, pöytä ja tuoli, joten kaikki on valmiina tuloa varten. Hoitokodille voi kuitenkin tuoda mukanaan henkilökohtaisia esineitä ja pienempiä tavaroita (hoitokodin yleisten linjausten mukaisesti). Meille on tärkeää, että kuntoutuja voi tuntea olonsa kotoisaksi meillä asuessaan.

Omat huoneet ovat rauhoitettuja jokaisen asukkaan omaan käyttöön. Hoitokodilta löytyy mm. erittäin tilava olohuone, josta löytyy TV-nurkkaus, musiikkikulma sekä lukunurkka. Yläkerrassa on kädentaito- sekä terapiahuoneet.

Sijainti

Hoitokoti Tulevaisuuden Portti sijaitsee Hurukselan idyllisessä kylässä Kotkan pohjoisosassa. Kotkan keskustaan ja Kouvolaan on matkaa n.30 km. Lähimpänä sijaitsevat Kouvolan taajamat Anjala ja Inkeroinen. Helsinkiin on matkaa n. 130 km.

Hoitokoti toimii vanhassa remontoidussa koulukiinteistössä. Tilat ovat avarat ja idyllinen sekoitus vanhaa historian huminaa sekä modernia asumista. Pihapiiri on iso ja tontti rajoittuu Kymijoen haaraan. Omalla tontilla sijaitsee valaistu pururata, pieni pallokenttä ja lähettyvillä on myös mahdollisuus uida. Samassa kylässä sijaitsee Aholan lomalaidun, josta tilaamme lounaan sekä päivällisen useampana arkipäivinä. Hoitokodilla tehdään paljon ruokaa myös yhdessä asiakkaiden kanssa. Lomalaitumella on myös omaisten tai muiden kauempaa tulevien vieraiden mahdollista yöpyä edulliseen täysihoitohintaan, ks. linkki www.aholanloma.net.

Perusvarusteltu asiakashuone

Perusvarusteltu asiakashuone

Kuvia hoitokodin kesäisestä pihapiiristä