Asuminen

Hoitokodissa on kuusi paikkaa, lisäksi samasta rakennuksesta löytyy tukiasunto omalla sisäänkäynnillä. Kuntoutuja on vuokrasuhteessa Tulevaisuuden Porttiin. Kuntoutuja voi hakea Kelan asumistukea tätä varten. Lisäksi autamme kuntoutujaa huolehtimaan perustuloistaan (esim. kuntoutustuki), joilla kuntoutuja voi maksaa mm. omavastuun ruuasta, joka on 8,10€/pv.


Huoneet

Hoitokodin jokaisella asukkaalla on oma ikkunallinen huone. Huoneessa odottaa sänky, vaatekaappi, pöytä ja tuoli, joten kaikki on valmiina tuloa varten. Hoitokodille voi kuitenkin tuoda mukanaan henkilökohtaisia esineitä ja pienempiä tavaroita (hoitokodin yleisten linjausten mukaisesti). Meille on tärkeää, että kuntoutuja voi tuntea olonsa kotoisaksi meillä asuessaan.

Omat huoneet ovat rauhoitettu jokaisen asukkaan omaan käyttöön. Hoitokodilta löytyy mm. erittäin tilava olohuone, josta löytyy TV-nurkkaus, musiikkikulma sekä lukunurkka. Yläkerrassa on kädentaito- sekä terapiahuoneet.

Sijainti

Hoitokoti Tulevaisuuden Portti sijaitsee Hurukselan idyllisessä kylässä Kotkan pohjoisosassa. Kotkan keskustaan ja Kouvolaan on matkaa n 30 km. Lähimpänä sijaistevat Anjalankosken taajamat Anjala ja Inkeroinen. Helsinkiin on matkaa n 130 km.

Hoitokoti toimii vanhassa remontoidussa koulukiinteistössä. Tilat ovat avarat ja idyllinen sekoitus vanhaa historian huminaa sekä modernia asumista. Jokaisella kuntoutujalla on oma huone. Pihapiiri on iso ja tontti rajoittuu Kymijoen haaraan. Omalla tontilla sijaitsee valaistu pururata, ja vieressä on pieni pallokenttä ja uimaranta. Samassa kylässä sijaitsee Aholan lomalaidun josta tilaamme lounaan ja päivällisen arkipäivinä (viikonloppuisin kokkaillaan yhdessä). Siellä on myös mahdollista omaisten tai muiden kauempaa tulevien vieraiden yöpyä edulliseen täysihoitohintaan, ks linkki www.aholanloma.net.

Perusvarusteltu asiakashuone

Perusvarusteltu asiakashuone

Kuvia hoitokodin kesäisestä pihapiiristä