Tavoitteet

Jokaiselle kuntoutujalle laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa ilmenee kuntoutujan tavoitteet ja keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Harjoittelemme yhdessä arkielämän taitoja ja tuemme kuntoutujaa harrastuksiin ja kodin ulkopuoliseen toimintaan. Pidämme tärkeänä, että asiakkaamme saavat kuntonsa salliessa pikkuhiljaa otteen normaalista arki- ja työelämästä.

Arki

Arki Tulevaisuuden Portissa muodostuu viikko-ohjelman tuomasta rakenteesta, mutta jokaisen asiakkaan viikko-ohjelma on myös yksilöllinen. Kun arkirutiinit hoitokodin sisällä alkavat sujua, otamme askeleita kohti työelämää tai koulutusta. 40km säteellä Hurukselasta löytyy useita valmentavia ammattikoululinjoja, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Viikoittain viikko-ohjelmastamme löytyy "yhteinen tekeminen", jota teemme halukkaiden kanssa yhdessä. Ohjelmassa voi olla vaikkapa yhteinen luontoretki, ratsastusta, konserttikäynti tai pullanleivontaa. Hoitokodilla kaikki halukkaat pääsevät päivittäin muutenkin touhuamaan: meillä pelataan lautapelejä, kuunnellaan musiikkia, tehdään käsitöitä ja soitetaan pianoa. Pyrimme myös tukemaan kuntoutujan omia intressejä järjestämällä harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia.

Arvot

Tulevaisuuden Portin arvopohja on yhteiskristillinen. Kristilliset arvomme näkyvät henkilökuntamme valmiudessa keskustella myös kristinuskoon liittyvistä asioista ja luoda yhteyksiä paikallisiin seurakuntiin, jos kuntoutuja niin haluaa. Ymmärrämme, että henkilölle, jolle usko on elämässä tärkeässä roolissa, se voi olla avainasemassa myös kuntoutuksen osalta. Hoitosuhde Tulevaisuuden Portissa saa tiiviin ja tärkeän omahoitajasuhteen lisäksi lääkäripalvelut tarpeen mukaan. Laboratoriopalvelut ostamme Kouvolan Seudun kansanterveystyöyhtymän Anjalankosken laboratoriosta. Teemme paljon yhteystyötä paikallisten toimijoiden kanssa, mm. ravitsemusterapian osalta. Pienen paikkamäärämme ja korkeasti koulutetun henkilökuntamme ansiosta meillä on valmiudet ottaa vastaan myös hyvin huonokuntoisia potilaita esimerkiksi suoraan sairaalan akuuttiosastolta.