Asiakkaiden jakamia kokemuksia

"Ennen hoitokodille tuloa kohdallani oltiin kokeiltu lähes kaikki hoitomuodot. Kävin pienestä lapsesta asti erilaisissa terapioissa sekä ryhmissä. Sittemmin sairaalahoidon ja lastensuojelulaitoksen jälkeen lähdin kuitenkin kohti aikuisuutta huonommassa kunnossa kuin koskaan ennen. En kokenut koskaan tulleeni kohdatuksi arvokkaana ihmisenä enkä pystynyt sitoutumaan hoitoon jossa minua kohdeltiin huonosti. Hoito sairastutti lopulta enemmän kuin auttoi.

Kun ihmisten keinot loppuvat, alkavat Jumalan keinot. Oli varmasti oman elämäni lottovoitto päästä hoitokodille. Kasaan kuivunut uskonelämäni virkosi; vihdoin oli lupa puhua uskon asioista ja saada tukea hengelliseen kasvuun. Jumala on parantanut minua ihmeellisellä tavalla. Minun ei pitänyt koskaan päästä jaloilleni, mutta vuoden hoidon jälkeen sairastaminen tuntuu enää ikävältä muistolta. Asiat ovat alkaneet loksahdella paikoilleen.

Ennen kaikkea olen kiitollinen tiiviistä omahoitajasuhteista. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen saanut hoitoa jossa koen tulleeni kohdatuksi tasavertaisena ihmisenä. Kerrankin pystyn luottamaan siihen, että minusta välitetään enkä tule hylätyksi. Kunnia Jumalalle, mutta jokainen työntekijä on varmasti omalla paikallaan mikä näkyy työn jäljessä. Hoitosuhteesta ja ympäristöstä toiseen hyppiminen on vihdoin loppunut.

Hoitokodilla omia tavotteitani, unelmiani ja rajojani on kunnioitettu. Pakottamisen sijaan on panostettu yhteistyöhön mikä on kantanut hedelmää. On ollut suuri rukousvastaus päästä hoitokodille, tuskin olisin elossa ilman sitä."


"Kiitos, kun olette mun elämässä. En voi sanoin kuvailla sitä kiitoksen määrää mitä tunnen hoitotyötänne kohtaan. Olette mahtava tiimi, ja teette työtänne suurella rakkaudella. Aidolla sydämellä ja järkähtämättömällä ammattitaidolla. Suomessa ei ole toista yhtä hyvää hoito/kuntoutuspaikkaa. Taistelette yhdessä asiakkaiden kanssa paremman mielenterveyden ja elämänhallinnan puolesta.
En ole koskaan ollut paremmassa paikassa kuntoutumassa, en ole ikänäni saanut yhtä hyvää ja rakkaudellisia kohtelua mitä teiltä sain. Kukaan ei ole koskaan ymmärtänyt mua niinkuin te ymmärsitte ja ymmärrätte yhä. Vaikka olenkin kilometrien päässä teistä nykyään, niin rakastatte mua silti. Ammattitaitonne on ihailtavaa. Kiitos myös siitä, kun kohtaatte jokaisen arvokkaana yksilönä.
Miss you so much. Respect hoitotyötänne kohtaan. Siunaukset olkoon hoitokodin yllä."